Påbörja din resa mot att bli en professionell streamer idag

bli en streamare

Nu när det den digitala revolutionen har tagit fart på allvar har vi börjat se sidor så som Youtube och Twitch skjuta i höjden. Youtube är en hemsida där du kan ladda upp dina videoklipp som kan innehålla allt från din vardag till spelklipp du är stolt över. Twitch däremot är en hemsida där du visar upp vad du gör i realtid. Många spelare världen över gör just detta när man vill visa upp sina kunskaper.

Många har börjat spekulera i att man har ersatt Tv-tittandet med att följa sina favoritpersoner spela spel eller göra saker ute i vardagen. Många kanaler på Twitch har flertalet miljoner visningar och följare i tusentals. Detta har gjort så att många har börjat blicka mot att starta en karriär inom streamingvärlden och det är de vi riktar oss mot. Vi ska i denna artikeln försöka guida dig igenom att påbörja en karriär inom streaming.

Ta tiden att sätta upp din stream exakt som du vill ha den

Om du väl har tankarna på att börja streama så är det väldigt viktigt att du kommer på exakt vad din stream ska innehålla. Vill du vara en streamer som spelar flertalet olika spel eller vill du fokusera på just ett? Vissa väljer att till exempel helt och hållet dedikera sin kanal till World of Warcraft medan andra föredrar att variera sig. Sedan kan du också fundera på vilken typ av spel ska det vara? Alternativen är många, från fantasy och actionspel till att satsa på casinospel. Det beror helt på var ditt egna intresse ligger eftersom det är du som ska spela från dag till dag. Fundera också på vad du saknar hos streamers som du kan erbjuda istället? och vilka tider kan du streama? Denna typen av frågor är viktiga att besvara innan man sätter igång med sin stream. Självklart kan du ändra efterhand, men om du inte har en grundtanke innan du ger dig ut så kommer du snabbt märka att din stream är som exakt som många andra.

Lägg upp ett schema och håll dig till det

När du väl etablerat din stream så att du är nöjd med innehållet och hur den ser ut så är det dags att sätta ett schema för din stream. Att vara konsekvent och vara tillgänglig vid samma tidpunkt under samma dagar kommer göra att många ser ditt namn poppa upp och tillslut ge din stream en chans.

Marknadsför din stream – Men överdriv inte

Detta är lättare sagt än gjort. För vem vet egentligen vart linjen dras mellan att marknadsföra sig på ett smart sätt och bli jobbig? Det är något du får ha en magkänsla för och du kommer troligtvis märka när maxgränsen är uppnådd. Men du ska inte heller vara orolig för att marknadsföra dig, då det är på detta sätt du kommer bygga din grund att stå på.

Du kan även marknadsföra dig genom att hitta andra streamers (som helst ska vara på din nivå) att spela med. Detta gör att ditt namn kommer bli sett av personer som inte visste att du fanns. Detta kommer förhoppningsvis leda till att nästa gång de ser ditt namn dyka upp på twitch så är de mer benägna att klicka in och se vad du har för dig.

Se till att du har kul

När du väl börjat streama så ska du självklart se till att det är en rolig aktivitet. Eftersom människor kommer att kolla på dig så kommer de märka av om du inte tycker det är kul och folk tenderar att titta mer på folk som på riktigt njuter av att spela än de som konstant klagar på att spelet är dåligt.